Mirja Vehkaperä

Hallituksen johtajat vaihtuvat, jatkuuko vanha meno?

Minihallitusneuvottelut ovat tämän viikon kummajainen. Pääministeri, valtiovarainministeri ja pari muutakin ministeriä menevät vaihtoon, mutta voimmeko toivoa muutosta hallituksen menoon? Näissä neuvotteluissa on viimeinen mahdollisuus tehdä ratkaisuja Suomen tulevaisuudesta tällä vaalikaudella.

Suomi tarvitsee ratkaisuja. Talous ja työllisyys on saatava kasvuun. Suomen energiapolitiikan vaihtotase on käännettävä plussalle ja lisättävä kotimaisen energian tuotantoa. Pitkään jauhettuun sote-uudistukseen on saatava selvyys, jossa suomalaisten hyvinvointipalvelut turvataan kaikille myös tulevaisuudessa.

Nyt on myös tuhannen taalan paikka perua leikkaukset lapsilisiin ja perua kallis, mutta tuloksiltaan kyseenalainen oppivelvollisuusiän nosto.

Stubbin valinta Suomen pääministeriksi sai minut pohtimaan. Olenkohan tulossa vanhaksi? Arvostan yhteisten asioiden hoitamisessa enemmän ratkaisukeskeisyyttä kuin show- ja mielikuvameininkiä. Pelkällä hyvällä fiiliksellä ja hauskoilla twiiteillä asiat eivät muutu.

Stubb ja Rinne voivat lunastaa paikkansa hallituksessa vain teoillaan. Hallituksella on alle vuosi työaikaa jäljellä. Eduskunnassa hallituspuolueilla on edelleen enemmistö takanaan, eli he voivat edelleen tehdä merkittäviä ratkaisuja.

Jos Stubbin hallitus jää pelkäksi Kataisen hallituksen päätösten toteuttajaksi, Suomen suunta ei tule muuttumaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Taisto Orre

Hallituspohja on entinen, vain henkilöitä vaihtuu. Suomalaiskansalliseen tapaan syntyy pieniä kosmeettisia kauneusleikkauksia, jota kukaan ei oikeasti halua, mutta joiden jälkeen vodaan saavuttaa torjuntavoittoja puolin ja toisin.
Toivottavasti Stubb on jämäkämpi kuin Katainen.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Mitä pikemmin sen parempi nimittäin eduskuntavaalit. Ne voittaa keskustapuolue ja Sipilä saa ansaitusti pääministerin paikan. Silloin koittaa Suomelle uusi aamunkoi. Ei kuulu mistään valitusta eikä parkua vaan ainoastaan naurua sekä tyytyväisyyden hyrinää.

Mikäli sinä pääset ihan ministeriksi ja miksi et pääsisi niin teethän kaikkesi isänmaan ja keskustapuolueen eteen tai päinvastoin.

Toimituksen poiminnat