Perussuomalaisten kerrottava EU-puolueensa ennen vaalipäivää

Perussuomalaiset eivät ole suostuneet kertomaan mihin ryhmään aikovat liittyä Euroopan parlamentissa ensi kaudella. Avoimuudesta paasaavalta puolueelta tämä osoittaa suurta halveksuntaa kansanvaltaa kohtaan.

Perussuomalaisia äänestävä ei voi tietää yhtään mitä saa, jos äänestää perussuomalaisia näissä vaaleissa.

Oikeistopopulistien yhteiseen parlamenttiryhmään ei välttämättä riitä meppejä riittävän monesta jäsenvaltiosta. Ryhmän Euroopan parlamenttiin voi muodostaa vain jos siihen liittyy meppejä vähintään seitsemästä EU-maasta. Ilman parlamenttiryhmää EU:ssa ei voi käytännössä vaikuttaa lainkaan.

Jos perussuomalaiset eivät halua mukaan eurokriittisten parlamenttiryhmään, tai sellaista ei vaalien jälkeen pysty muodostamaan, mihin ryhmään perussuomalaiset sitten liittyvät? Eurooppalainen viiteryhmä ei ole yhdentekevä.

Keskustaa on kritisoitu kuulumisesta Euroopan liberaalipuolue Aldeen erityisesti perussuomalaisten toimesta. Alde ei missään nimessä ole täydellinen viiteryhmä keskustalle, mutta tällä hetkellä paras vaihtoehtomme.

Maatalouspolitiikassakin olemme liennyttäneet Alden kantaa suhteessa maataloustukiin: Alde ei aja maataloustukien lakkauttamista, vaan tukipolitiikkaa, joka edistää maatalousyrittäjyyden kannattavuutta.

Erityisesti Alden tavoitteet EU:n byrokratian vähentämiseksi ja ylisääntelyn pysäyttämiseksi ovat meille mieleen. Toiveet aluerahojen suuntaamisesta uusiutuvien energiamuotojen kehittämiseen sekä halu päättää asioista mahdollisimman lähellä ihmistä ovat suorastaan keskustalaisia.

Monella suomalaisella tuntuu myös olevan käsitys, että perussuomalaiset ajavat Suomen eroa EU:sta. Tämä ei pidä paikkaansa. Perussuomalaiset eivät kannata Suomen eroa Euroopan unionista. Mutta perussuomalaisilla ei tunnu olevan mitään kiirettä korjata tätä harhakäsitystä kansalaisten keskuudessa.

Perussuomalaisten eurovaalislogan ”Saat mitä tilaat” ei voisi olla kauempana totuudesta. Demokratian nimissä perussuomalaiset, kertokaa EU-puolueenne ennen vaalipäivää.

 

Teksti julkaistu Suomenmaan ehdokasblogissa ma 19.5.2014

mirjavehkapera
Keskusta Oulu

Olen 43-vuotias Euroopan parlamentin jäsen Oulusta. Mepin työni lisäksi vaikutan Oulun kaupunginvaltuustossa ja toimin lapsi- ja perhejärjestö Vesaisten puheenjohtajana.
www.mirjavehkapera.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu