Mirja Vehkaperä

Perussuomalaisten kerrottava EU-puolueensa ennen vaalipäivää

Perussuomalaiset eivät ole suostuneet kertomaan mihin ryhmään aikovat liittyä Euroopan parlamentissa ensi kaudella. Avoimuudesta paasaavalta puolueelta tämä osoittaa suurta halveksuntaa kansanvaltaa kohtaan.

Perussuomalaisia äänestävä ei voi tietää yhtään mitä saa, jos äänestää perussuomalaisia näissä vaaleissa.

Oikeistopopulistien yhteiseen parlamenttiryhmään ei välttämättä riitä meppejä riittävän monesta jäsenvaltiosta. Ryhmän Euroopan parlamenttiin voi muodostaa vain jos siihen liittyy meppejä vähintään seitsemästä EU-maasta. Ilman parlamenttiryhmää EU:ssa ei voi käytännössä vaikuttaa lainkaan.

Jos perussuomalaiset eivät halua mukaan eurokriittisten parlamenttiryhmään, tai sellaista ei vaalien jälkeen pysty muodostamaan, mihin ryhmään perussuomalaiset sitten liittyvät? Eurooppalainen viiteryhmä ei ole yhdentekevä.

Keskustaa on kritisoitu kuulumisesta Euroopan liberaalipuolue Aldeen erityisesti perussuomalaisten toimesta. Alde ei missään nimessä ole täydellinen viiteryhmä keskustalle, mutta tällä hetkellä paras vaihtoehtomme.

Maatalouspolitiikassakin olemme liennyttäneet Alden kantaa suhteessa maataloustukiin: Alde ei aja maataloustukien lakkauttamista, vaan tukipolitiikkaa, joka edistää maatalousyrittäjyyden kannattavuutta.

Erityisesti Alden tavoitteet EU:n byrokratian vähentämiseksi ja ylisääntelyn pysäyttämiseksi ovat meille mieleen. Toiveet aluerahojen suuntaamisesta uusiutuvien energiamuotojen kehittämiseen sekä halu päättää asioista mahdollisimman lähellä ihmistä ovat suorastaan keskustalaisia.

Monella suomalaisella tuntuu myös olevan käsitys, että perussuomalaiset ajavat Suomen eroa EU:sta. Tämä ei pidä paikkaansa. Perussuomalaiset eivät kannata Suomen eroa Euroopan unionista. Mutta perussuomalaisilla ei tunnu olevan mitään kiirettä korjata tätä harhakäsitystä kansalaisten keskuudessa.

Perussuomalaisten eurovaalislogan ”Saat mitä tilaat” ei voisi olla kauempana totuudesta. Demokratian nimissä perussuomalaiset, kertokaa EU-puolueenne ennen vaalipäivää.

 

Teksti julkaistu Suomenmaan ehdokasblogissa ma 19.5.2014

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Otan jo ennakkoääneni antaneena PS:lle siis huiman seikkailun Suureen Tuntemattomaan. Se ei ole huono asia, sillä juuri raportoitiin, että taas napataan 7,1 miljardia valtiolle velkaa, työllisyyskehitys menee väärään suuntaan Suomessa ja koko Euroopassa ja vielä tämä Suomen kolmas taantuma tähän pötköön.

Perussuomalaiset ovat ilmoittaneet valmiutensa kuulua myös konservatiiviseen ECR-ryhmään, jos EFD purkaantuisi uusien eurokriittisten puolueiden noususta niin, että muodostaisivat oman ryhmänsä napaten EFD:stä osan puolueista (eikä 7 jäsenmaan meppiedustus täyttyisi).

EU-jäsenyys ei ole vaakalaudalla ainakaan Perussuomalaisten vuoksi. Jos jokin horjuttaa EU:ta enemmänkin niin se on yhteisvaluutta euro.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Saa nähdä mitä syntyy, niistä ryhmistähän käydään jatkuvaa keskustelua, eikä mikään ole vielä kirkossa kuulutettua:

Sir Robert Atkins, a veteran Tory MEP who served as a minister in John Major's government, warned that any association with the Danish People's party would be damaging for Britain and for the Conservatives.

Atkins warned that it would be a mistake for the Tories to join forces with the DPP and the Finns Party, formerly the True Finns, who are also believed to have been in contact with the ECR group.

http://www.theguardian.com/politics/2014/may/16/co...

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Kas, lähteeksi sentään löytynyt "brittilän KU". Tässähän on uskottavat sanat vastakkain, joten katsotaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #8

Kaipa tuon itsekin tiedät että Halla-ahon läpimeno ei helpota brittikonservatiivien kanssa käytäviä neuvotteluja.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

"Keskustaa on kritisoitu kuulumisesta Euroopan liberaalipuolue Aldeen erityisesti perussuomalaisten toimesta."

Olen ennakkoääneni antanut, eikä minulle ole ollut millään tavoin kyseenalaista etteikö PS-puolue ole liittymässä parlamentissa sellaiseen ryhmään joka on puolueen ajamia tavoitteita lähimpänä eli kriittisesti EU:hun ja euroon suhtautuvien ryhmään. Mikä tuon ryhmän nimi on ei sillä ole näköjään merkitystä kuin Keskustalle ja muille suurille puolueille. Vihreät ja rkp mukaan luettuna.Minulle siis riittää tuo annettu tieto että kuulutaan kriittisesti suhtautuvien kanssa samaan ryhmään, eikä sellaiseen joka haluaa laajentaa yhteisvatuullisuutta ja sen lisäämistä kuten ALDE:ssa kannatetaan.

Se että Keskustaa kritisoidaan kuulumisesta ALDEn ryhmään on aivan luonnollista, sillä ryhmään kuuluu tai on ainakin kuulunut vakaita liittovaltion kannattajia. Miksipä emme siis ajattele että näin olisi tulevassakin ALDE-ryhmässä. Jos suomalaisille Keskustan valituille mepeille ei tuolla ole merkitystä, niin itsepähän olette "soppanne keittäneet".

Käyttäjän Banjaljubitel kuva
Vesa Suonmaa

Mistä näitä "Paula Lehtomäkiä" Keskustassa oikein sikiää?

pekka numminen

"Perussuomalaiset eivät kerro mihin liittyvät..." /Vehkaperä ja muut heinähatut

Vehkaperä noudattaa Göppelssin oppia: "Jos toistat valheen tarpeeksi monta kertaa niin se menee totuutena läpi".

Tätä kepaskaa joutuu kuulemaan jatkuvasti, vaikka kysymykseen on vastattu jo lukuisia kertoja, niin ehkä Perussuomalaisten kannattaa "myöntää" joo ei oo vastattu/vastata?

Mutta kuitenkin, 4 suosikkia parhausjärjestyksessä ovat:

1. EFD
2. Uusi ryhmä (jota ei vielä ole)
3. ECR
4. Uusi ryhmä jota ei vielä ole, mutta ei ole parempi kuin ECR

Mihin siis Perussuomalaiset liittyvät?

Etkö ymmärrä (retorinen kysymys), että ryhmittymiin ei liitytä ilman että ryhmä hyväksyy mukaan ja ennen kuin tiedetään minkälainen ryhmä on.

Jos EFD lakkaa olemasta, niin olisi kovin kepulia kertoa Perussuomalaisten varmasti liittyvän siihen, eikö?

Kepulia olisi myös luvata Perussuomalaisten liittyvät ryhmään jota ei vielä ole perustettu, eikö?

Perussuomalaiset liittyvät tai eivät liity Britannian konservatiivien mukaan ERC ryhmään (jos ryhmä ottaa mukaan), koska voi olla että parempikin ryhmä muodostuu, tai EFD jatkaa. Miten tämä tulkataan kökkötraktoriksi?

Tämä kerroin ihan rivikannattajana, mutta vastaa pitkälti lukuisia Perussuomalaisten puolueen vastauksia, joita et ole kuullut/ymmärtänyt.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Keskustan on kerrottava EU-linjansa ennen vaalipäivää.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Alde ryhmän, johon keskusta kuuluu, belgialainen kärkiehdokas on uhonnut, että mahdollisen vaalivoiton jälkeen on järjestettävä kokous, jossa perustetaan liittovaltio. Ja keskustan kärkiehdokas Suomessa allekirjoittaa ja ylistää EUn maatalouspolitiikkaa ja on ollut tukemassa jokaista sellaista asiaa äänestyksissä, joilla murennetaan itsemääräämisoikeuttamme. Olli Rehnin kohdalla varmaankin pätee sanonta, että kun antaa pirulle pikkusormen, niin se vie ennen pitkää koko käden. Hän on lähtenyt alusta asti tukemaan kaikkea hölmöilyä ja uskotellut aina, että ei tuo huononna suomalaisten elämää millään lailla. No, nyt kun hän on ilmeisesti huomannut tehneensä suuria virhearviointeja, niin on vähän myöhäistä myöntää ja on itsepintaisesti omaa etua tavoittelevana pysyttävä ruodussa. Väyrynen taas täällä kotimaassa kyseenalaistaa kaiken, mitä Olli Rehn on tukemassa. Kumman linjaa sitä Mirja tukee?

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen

En puhuisi Mirja Vehkaperänä erityisemmin avoimuudesta mitään, kun ei ole omat vaalirahatkaan avoimeisesti äänestäjien tiedossa:

http://www.vaalirahoitus.fi/fi/index/vaalirahailmo...

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen

Ei sillä, ettenkö olisi samaa mieltä persujen ryhmä-asiasta. Mutta puutteensa kullakin.

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen

Ei sillä, ettenkö olisi samaa mieltä persujen ryhmä-asiasta. Mutta puutteensa kullakin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ennakkoilmoituksen voi toimittaa halutessaan, mutta vaalirahoitusilmoitus kahden kuukauden kuluessa vaalien tuloksen vahvistamisesta.

http://www.vaalirahoitus.fi/material/attachments/o...

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen

Niin, mutta avointa toimintaa olisi tehdä ennakkoilmotus, kuten esimerkiksi kaikki vihreät ehdokkaat ovat tehneet.

Käyttäjän mirjavehkapera kuva
Mirja Vehkaperä

Kiitos muistutuksesta Miikka. Vaalirahailmoitus tehty eilen illalla.

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen
Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen

Tämähän onkin mielenkiintoista, kun Mirja Vehkaperällä on ongelma minne oman äänensä antaisi?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ikävä kyllä joudun tässäkin asiassa olemaan itseni kanssa samaa mieltä. Pidän täytenä typeryytenä, että Keskustalta tivataan Rehnin ja Väyrysen kaksia rattaita ja ALDElle asetetaan (vääristeltyjä) ominaisuuksia, joilla asetetaan Keskustan kuuluminen ALDE-ryhmään suomalaisten kannalta kyseenalaiseksi. Ääni kummallekin on ääni Keskustalle. Toivottavasti läpi menee hyviä työntekijöitä.

Täysin sama pätee PS:n EU-parlamenttiryhmään. Ellei ryhmää voi kiinnittää etukäteen, sitä ei sitten voi kiinnittää. Suhteellisen todennäköinen arvaus on, että se ei ainakaan ole Vihreät tai S&D. EPP:kin on aika epätodennäköinen vassun guerilloista puhumattakaan. ALDEkin on saanut sen verran pyyhkeitä, että tuskin Väyrysen anelut auttaisivat. Mutta joka tapauksessa neuvottelut käydään sitten, kun on neuvottelujen aika. Vähän kuin Ävyn ilmestyminen, 'ei viime eikä ensi vuonna'.

Ei minusta Keskustakaan ole ikiajoiksi sitoutunut ALDEen. Jos elämä alkaa tuntumaan liian vaikealta siellä, niin ainahan ryhmästä voi erota ja yrittää hakea uuden ryhmän. Perkeleen idiootit, kun teidän pitää aina väkisin vääntää yksinkertaisistakin asioista vaikeita. Enkä tarkoita tällä kertaa Vehkaperää. Tuon lajin sankareita kasvaa täällä ilmankin joka oksalla.

Tuo ryhmän tivaaminen ei kerro mistään muusta kuin, että omat eväät eivät riitä mihinkään. Yleensä lillukanvarsiin takertuminen on aika noloa katseltavaa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Kun ehdokkaana on Väyrynen ja Rehn niin on tosiaankin äänestäjien irvokasta vähättelyä puhua jostain keskustan yhtenäisestä linjasta missään EU:asiassa. Näitä vekkuleita äänestämällä saa todellakin "mitä sattuu tulemaan".

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Ehkä kepulaisten kannattaisi ennemmin keskittyä selittämään omaa ryhmävalintaansa ja meppiensä äänestyskäyttäytymistä?

Siitä on olemassa oikein mehukas paljastuslehtinen, jota on meilläkin jaeltu pitkin maaseutua. Terveisiä vaan!

http://www.perussuomalaiset.fi/suora-lahetys-paras...

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen

Jotenkin luulis että haettaessa vaalikannatusta Keskustalle vaaleissa, kirjoitettaisiin Keskustasta ei Perussuomalaisista.

Kyllä te Keskustassa aika niljakkaita olette.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jotu, luitko kommentin #18 :)

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen

En, yleensä luen blogin ja kommentoin sitä. Näköjään joku muukin oli huolissaan samasta asiasta.

Käyttäjän mirjavehkapera kuva
Mirja Vehkaperä

Vaikka Alden puheenjohtaja Guy Verhofstadt puhuu toisinaan EU:n liittovaltion puolesta, se ei ole Alde-ryhmän enemmistön kanta.

Eurovaaliohjelmassamme ei ole yhtään viittausta liittovaltioon. Sen sijaan vaadimme enemmän avoimuutta ja vähemmän byrokratiaa. Ja "että päätökset tehdään kansalaisten tarpeisiin parhaiten ja suorimmin
vastaavalla paikallisella, alueellisella, kansallisella tai EU:n tasolla."

Lisäksi vaadimme, että Euroopan parlamentti kokoontuisi vain Brysselissä, ja joka kuukausi tapahtuva muuttorumba Strasbourgiin lopetettaisiin.

http://www.keskusta.fi/loader.aspx?id=ddc6f80b-d31...

Kuten sanoin, Alde ei ole Keskustalle täydellinen, mutta paras vaihtoehto. Kolmanneksi suurimpana puolueena se toimii usein vaa'ankielenä, ja on siksi kokoaan vaikuttavampi. Keskustalaiset ovat myös suhteellisen vaikutusvaltainen joukko Alden sisällä, ja siksi olemme saaneet keskustalaisia meppejä merkittäviin asemiin EU:ssa.

Äänestäjät voivat arvioida miten onnistunutta Alden politiikka on ollut. Perussuomalaisten kohdalla emme voi tietää kenen kanssa ja millaista politiikkaa he tulevat Euroopassa ajamaan.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Keskustan kohdalla emme voi tietää, millaista politiikkaa he Euroopassa tulevat ajamaan, koska heillä ei ole EU-linjaa.

Mirja, koska teillä ei ole linjaa, teidän linjanne ja käyttäytymisenne parlamentissa muodostuu ALDEN ryhmäkurin mukaan. ALDE ajaa liittovaltiota ja äänestyskäyttäytymistänne katsottaessa olette tehneet, kuten teitä käsketään. Olette siis ajaneet meitä tärkeissä kysymyksissä kohti liittovaltiota (ERVV,EVM), eurobondit, sixpack jne.

Käyttäjän mirjavehkapera kuva
Mirja Vehkaperä

Keskustalla on selkeä EU-linja: Euroopan unionia tarvitaan suurissa asioissa (rauha, ilmastonmuutoksen torjuminen, sisämarkkinoiden sujuva toiminta), mutta pienemmissä kysymyksissä asiat on päätettävä kansallisesti tai kunnallisella tasolla.

Kuten kirjoitin yllä, Alden enemmistö EI aja liittovaltiota.

Keskustan vaaliohjelma:
http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Osallistu-ja-vaiku...

1.Euroopan unionin on oltava suuri suurissa ja pieni pienissä asioissa. Eurooppalaisen yhteistyön on oltava käytännönläheistä.
2.Keskusta haluaa käynnistää EU:ssa byrokratian purkutalkoot. Suomen ei pidä tulkita unionin lainsäädäntöä liioitellun tiukasti.
3.Suomen pitää täyttää ne talouspolitiikan vaatimukset, jotka olemme yhdessä unionissa sopineet ja muilta vaatineet. Kaikkien jäsenmaiden on noudatettava määrätietoista talouspolitiikkaa, huolehdittava kilpailukyvystään ja vastattava itse omista veloistaan.
4.Keskusta haluaa asettaa tiukat rajat taloudellisen yhteisvastuun lisäämiselle.
5.Euroopassa tarvitaan lisää tekemisen nälkää. Sisämarkkinoita on kehitettävä edelleen.
6.Pankkitoiminnassa on päästävä normaaliin liiketoiminnan tilaan, jossa se, joka saa voitot, vastaa myös tappioista. Keskusta pitää välttämättömänä, että veronmaksajat eivät enää joudu maksamaan pankkien virheitä.
7.Uusiutuvalle energialle ja liikenteen biopolttoaineille on edelleen asetettava sitovat tavoitteet. Kiinteän biomassan kestävyyskriteerit eivät saa vaurioittaa suomalaista kestävää metsätaloutta.
8.Kannattava maatalous on turvattava kaikissa jäsenmaissa ja ruoan alkuperä on oltava näkyvissä. Erityispiirteet, kuten harva asutus, on otettava vahvasti huomioon EU:n aluepolitiikassa.
9.Euroopan unioni on pohjimmiltaan rauhanprojekti. Unionin on edistettävä tehokkaammin rauhaa ja vakautta myös rajojensa ulkopuolella.
10.Euroopan unionin on toimittava aktiivisesti maailmanlaajuisten ympäristökysymysten ratkaisemiseksi ja saatava kumppanimaat mukaan vastuunkantoon päästöjen vähentämiseksi.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #25

Mirja:

Tiedät hyvin, ja minä tiedän, ja kaikki muutkin tietävät, että keskustan europarlamentaarikot ovat hyvin pieni osa Alden ryhmästä. Silloin on lähes yks´lysti, mitä keskustan eu-vaaliohjelmassa lukee. Alde on Alde, ja Suomen keskusta ei sitä voi muuksi muuttaa... Ei ainakaan Väyrynen, joka valituksi tultuaan olisi mahdollisimman väärässä seurassa.

Ymmärrän, että kyse on vaaliretoriikasta. Silloin yleensä peili on väärinpäin kädessä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #25

@ Vehkaperä.

Mielestäni keskustan linja näkyy kansalaisille ihan Olli Rehnin toiminnasta komissaarina. Tuota selvempää esimerkkiä tuskin liittovaltioon pyrkimykseltä tarvitsee puolueestanne etsiä. Vaikka Alden enemmistö ei ajaisikaan liittovaltiota, niin yksikään keskustan meppi ei ole sitä vastustanut! Vai onko? Milloin ja missä?

Itse en ainakaan ole vielä huomannut kertaakaan, että meppinne olisivat puhuneet EU:sta eroamisesta tai tuominneet liittovaltiokehityksen.

En myöskään ole kertaakaan huomannut meppienne puolustavan kansallista etua paljon esille nostamasi maatalouden puolesta. Päin vastoin. Keskusta on kumartanut aina Brysselin suuntaan, kun esim. käsittelyssä on ollut kansalliset edut.

Olenko "taas" väärässä, vai miksi näistä suomalaisten tuottajien tuista, kiintiöistä,...päätetään vieläkin Brysselissä, eikä Helsingissä?

Esittelet tuossa edellä 10 vaaliohjelmaa tulevalle kaudelle. Miksi nuista yksikään ei ole toteutunut kuluvalla kaudella, eikä tule toteutumaan seuraavalla kaudella? Onko syy mahdollisesti tuo ryhmä nimeltä Alde? Oletteko oikeassa ryhmässä? Miksi keskusta on kyseisessä ryhmässä, vaikkei se puheittesi mukaan ole teille "välttämättä" paras ryhmä?

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #25

>> Keskustalla on selkeä EU-linja: Euroopan unionia tarvitaan suurissa asioissa (rauha, ilmastonmuutoksen torjuminen, sisämarkkinoiden sujuva toiminta), mutta pienemmissä kysymyksissä asiat on päätettävä kansallisesti tai kunnallisella tasolla.

"rauha" : tämä "rauhanliitto" on osoittanut taitonsa kiihottamalla Ukrainan tilanteen lähes kolmanteen maailmansotaan saakka, ja jatkaa Obaman käsikassarana, meidän verovaroillamme.

"ilmastomuutoksen torjuminen" : tätä liturgiaa toistelee eräs toinenkin samaa väriä mainoksissaann viljelevä puolue. Parlamentissa aikaansaatuja saavutuksia ovat tähän asti olleet puhtaan (esimerkiksi suomalaisen) teollisuuden toiminnan alasajo ja tuotannon siirto maihin, joissa sama tuotanto tehdään sata kertaa likaisemmin. Ideologia edellä, kustannuksista säästämättä, tuottavuudesta ja eurooppalaisista ihmisistä välittämättä.

"sisämarkkinoiden sujuva toiminta" : federaatiota syventäen, siirtäen kaiken mahdollisen talouden ja markkinoiden säätelyn keskuskomitealle Brysseliin. Ruotsi ja Tanska, kuten UK, eivät ole tähän suostuneet ja niillä ei mene ainakaan huonommin.

Toukokuun 26. päivä ALDE on edelleen ALDE ja Keskusta sen vasalli. Samaisena päivänä oikeasti eurokriittiset miettivät EFD:n jatkoa joko sellaisenaan tai jossain uudessa muodossa.

Tosin mielenkiinnolla odotan huoliiko ALDE Keskustan vielä 26. toukokuuta, kun Väyrynen on Keskustan suurin voittaja ;-)

Matti Pinola

Onko Keskusta valmis neuvottelemaan Suomen EU-jäsenyysehdot ja perussopimukset uudelleen, ja tämän jälkeen valmis asettamaan Suomen jäsenyyden eurossa ja EU:ssa kansanäänestykseen?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Minusta ECR olisi tuolleen näppituntumalta Keskustalle aivan luonteva ryhmä. Sitä se ei sitten kuitenkaan ole - miksi ei?

Matti Pinola

Keskustan on rehellisesti kerrottava kumman linjaa se tukee, Väyrysen vai Rehnin. Toki voi myöntää myös sen, että monisuisella katiskalla saa paremmin kalaa. Toisaalta Keskustan on rohkeasti ja avoimuuden nimissä kerrottava, että aikooko se kääntää kelkkansa jälleen vaalien jälkeen, mikä on niin surullisen monta kertaa nähty.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Itse asiassa Keskustalla ei 26. toukokuuta ole muuta vaihtoehtoa kuin äänestäjiensä pettäminen. Joko Rehnin, tai Väyrysen. Tai molempien, jota en tosin usko, Rehn ei anna periksi.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Väyrysen puheet ova paljon lähempänä perussuomalaisten ajamaa eupolitiikkaa, kuin Rehnin ja ALDE:n. Miksi? Jospa Mirja valaisee meitä.

Matias Härkönen

Tästä lähtien vaadin, että myös eduskuntavaaleissa kerrotaan kenen kanssa mennään hallitukseen ja kenen kanssa ei. Nykyinen järjestelmä, jossa katsotaan vaalitulos ensiksi ja neuvotellaan sitten yhteisistä kannoista on ilmeisesti myös Mirjan mielestä aikansa nähnyt?

Edit: Laitoin pidemmän vastineen tänne

http://matias.puheenvuoro.uusisuomi.fi/168511-peru...

Käyttäjän mirjavehkapera kuva
Mirja Vehkaperä

Tämä kysymys ei ole verrattavissa hallitusneuvotteluihin, vaan esimerkiksi siihen että Suomen eduskuntavaaleissa olisi ehdolla lista ehdokkaita, jotka päättäisivät vasta vaalien jälkeen liittyvätkö he esimerkiksi kristillisdemokraattien vai vasemmistoliiton eduskuntaryhmään kun eduskuntatyö alkaa.

Mika Samuel Kiekkijev

Jos itse olisin ehdokkaana puolueessa, jonka leikkii osin eurokriittisiä ja samalla kuuluu Alde ryhmään, joka on ehdottomasti liittovaltiokehityksen kannalla, olisin aivan hiljaa muiden tekemisistä ja yrittäisin saada oman ääneni kuuluviin, siis jos sellainen on.

"en ole puolesta, enkä vastaan, pikimminkin päinvastoin" on Kepu poliitikon legendaaarinen lausunto ja kuvaa puoluetta täysin.

Ollaan niin rehellisiä kuin osataan!

Käyttäjän rikurnevanpaa kuva
Riku Nevanpää

Ei pidä paikkaansa.

Eihän keskustakaan avoimesti kerro kenen hillomunkkeja on brysseliin menossa syömään, vai ovatko menossa ostamaan niitä suomalaisten rahoilla muille?

Jos oma tai "toverin" vaalikampanja on menossa penkin alle, ei se anna oikeutta muiden "solvaamiseen".

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Olisin onnellinen, jos kaikki mepit liittyisivät riippumattomien ryhmään ja valiokuntapaikat jaettaisiin osaamisen perusteella.

Suoraa kansanvaltaa EU-provinsseihin ja Suomi ulos EU:sta.

Käyttäjän AnttiKorhonen1 kuva
Antti Korhonen

Miksi? Mitä se sinulle kuuluu. Aiotko vaihtaa puoluetta?

Toimituksen poiminnat